Boeken over Behandeling

U bent hier

 > Home  > Boeken  > B: Behandeling

Zoeken in website

Opruiming, tot 75% korting
 

 

Van der Schueren, Mia, Muiterij in mijn lijf – Over ziekte, rechten en kunstgewrichten
Paperback, geïllustreerd | Uitgeverij | 2010 | 390 pagina's
ISBN10: 9089241035 | ISBN13: 9789089241030
Publicatiedatum: 17/05/2010, Verkoopprijs: € 22,95

B

De gevolgen van infecties die in een laat stadium optreden aan gewrichtsprothesen, is een kwestie waar weinig over nagedacht wordt. Om verschillende redenen zal ze steeds actueler worden. In "Muiterij in mijn lijf" beschrijft Mia Van Der Schueren, met oog voor detail, haar ervaringen met deze desastreuze infecties: maandenlange ziekenhuisopname; opeenvolgende operaties; pijn en angst, woede en machteloosheid; relaties tussen patiënt, artsen en paramedici; intensieve revalidatie met niet aflatende wilskracht. Het boek toont overduidelijk aan dat je als patiënt maar beter goed geïnformeerd kunt zijn over je rechten als patiënt en over de euthanasiewet. Op een begrijpelijke wijze, van patiënt tot patiënt, worden bestaande misvattingen weggeruimd. Op deze manier probeert de auteur de lezer mee te geven wat ze zelf met vallen en opstaan leerde en tracht ze haar steentje bij te dragen in het euthanasiedebat.
"Muiterij in mijn lijf" is in de eerste plaats een boek voor iedereen die met een gewrichtsprothese leeft of deze ingreep overweegt. Het bezorgt ook heel wat stof tot nadenken aan allen die bekommerd zijn om hun rechten en niet alles lijdzaam willen ondergaan. Tegelijkertijd richt dit boek zich tot artsen en paramedici. Zij zullen hierin aanwijzingen vinden hoe het 'niet moet', hoe het 'beter kan' en hoe het 'wel degelijk mogelijk is'. Het uitgebreide bronnenmateriaal verstrekt de nodige medische, technische en preventieve verduidelijkingen.
De auteur Mia Van der Schueren (1946) studeerde handel in Diest en werkte op het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Eerder verscheen van haar hand Op zoek naar aanvaarding - Leven met reumatoïde artritis.
contact: 014/31 82 47 of via email
Het boek is overal te koop in de boekhandel of bij de RA-Liga. De  opbrengst gaat integraal naar de Reumatoïde Artritis Liga vzw (www.raliga.be).  Meer info: http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/muiterij-in-mijn-lijf
 

 

Brewer, Sarah, Heerlijk Relaxed - ontspannen voor beginners
Paperback | Uitgeverij Thema | 2002 |
ISBN10: 9058712923 ; ISBN13: 9789058712929

B

Ontspannen zijn is geen karaktereigenschap, maar komt voort uit een serie geestelijke en lichamelijke vaardigheden die eenvoudig aangeleerd kunnen worden. Dti boek is een praktische introductie tot stressbeheersing. Het bestrijkt het hele reportoire van effectieve benaderingswijzen, waarin zowel oosterse als westerse methoden zijn gecombineerd... Lees er meer over.


Naar het begin van de pagina 

 

Crauwels, P., Desmet, R., Vandenbossche, F., Willems,  J.P.,  Voor elk wat  wils
Ringkaft | Eigen beheer VVB vzw | Brugge | 2013 | Derde versie 'Oefenboekje' voor patiënten

R+B

Voor elk wat wils, derede herziene druk

'Een oefenprogramma  op maat voor elke bechterewpatiënt', Brugge, Vlaamse Vereniging voor Bechterew-patiënten.
Een echte aanrader voor patiënten met Spondylitis Ankylosans (SA). Het werd samengesteld door en voor SA-patiënten en bevat zowel preventieve als helende oefeningen voor beginners en gevorderen.
Voor inhoud, meer informatie of  bestelling: Voor elk wat wils
Naar het begin van de pagina 

 

Dessing, R., Voituron, G., Leven met medicijnen
Kosmos/Z&K Uitgevers Bv | 1998 |
ISBN10: 9021594374 ; ISBN13: 9789021594378

B

Dat de ouderdom met  gebreken komt, weten we allemaal. Op een gegeven moment breekt de tijd  aan dat het allemaal wat minder makkelijk gaat. De conditie neemt wat af  en we krijgen te maken met kwaaltjes die er een paar jaar geleden nog  niet waren. Daarnaast ontwikkelen zich op oudere leeftijd vaak  aandoeningen die medische begeleiding noodzakelijk maken en dat gaat  meestal gepaard met geneesmiddelengebruik. Ongeveer 30 procent van de  voorgeschreven medicijnen wordt gebruikt door chronisch zieken.
Voor  inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Hay, Louise L., Je kunt je leven helen
De Zaak | Groningen | 1994 |
ISBN10: 9072455045 ; ISBN13: 9789072455048

Z+B

'Als we bereid zijn  het mentale werk te doen, kan bijna alles geheeld worden' Een schat aan  ervaringen en informatie over de kracht van het kreatieve denken...
Het leven is niet iets dat ons overkomt. Louise  legt ons uit dat onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over  het leven vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke  problemen. Ze leert ons dat van jezelf houden mag en zelfs heilzaam is  en geeft manieren aan waarop we onze gedachten kunnen veranderen. Haar  liefdevolle en diepgaande inzichten zijn een bron van inspiratie voor  mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun  leven willen
Voor inhoud, meer informatie of  bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Huibers, J., Waarom rugklachten...?
Ankh-Hermes | Uitgeverij Ankh-Hermest | 1999 |
ISBN10: 9020206516 ; ISBN13: 9789020206517

U+B

Een nieuwe visie en therapie bij ischias, rugpijn, hernia etc...
Veel mensen gaan gebukt onder zorgen en lasten. Dit betekent een extra belasting voor een van onze meest veronachtzaamde lichaamsdelen: de rug. In dit boekje gaat de schrijver eerst uitvoerig in op de verschillende functies van onze rug en op de fysiologie ervan. Hij beschrijft hoe rugklachten kunnen ontstaan, welke gevolgen deze kunnen hebben, hoe ze te voorkomen zijn en wat we bij bepaalde kwalen moeten doen.
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Lam, Dr. Paul & Horstman, Judith; Een andere aanpak van reumatische aandoeningen
Paperback |  176 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | 2003 |
ISBN10: 9021535785 ; ISBN13: 9789021535784 

P+B

Na een beknopt overzicht van de belangrijkste reumatische aandoeningen promoten de schrijvers een multidisciplinaire aanpak: voeding, beweging, ontspanning, zelfhulpgroepen, medicatie... De meeste aandacht daarbij gaat naar Tai Ji als een prachtige zelfhulpremedie.  Het laat immers toe te bewegen binnen het eigen kunnen met respect voor ieders situatie en mogelijkheden.  Daardoor kan Tai Ji zelfs voor personen met beperkte bewegings- mogelijkheden een oplossing bieden.  Een boek als aanmoediging bij het zoeken naar verlichting van reuma.
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Masterton, Ailsa, De Alexander techniek
Hardcover | 60 Pagina's | Mondria Uitgevers | 1999 |
ISBN10: 9054952504 ; ISBN13: 9789054952503

B

Alexander-techniek maakt deel uit van een opmerkelijke serie beknopte handleidingen voor natuurlijke behandelwijzen; de boekjes zijn eenvoudig te raadplegen en een sieraad voor de boekenkast. Gezondheid in de palm van uw hand. Het boek omvat: geschiedenis van de Alexander-techniek in het kort, inzicht in de verbinding tussen hoofd, nek en rug, de Alexander-techniek bij veel voorkomende kwalen.
Voorbeeld: Masterton, Ailsa, De Alexander techniek, Hardcover | 60 Pagina's | Mondria Uitgevers | 1999 | ISBN10: 9054952504 ; ISBN13: 9789054952503
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Leroy, B., De pijn voorbij | Terra
Paperback | Uitgeverij Terra - Lannoo | Zutphen | 1996 |
ISBN10: 9020929178 ; ISBN13: 9789020929171

P+B

Algemene Medische raadgevingen om pijn te lijf te gaan.
Pijn is een subjectief gevoel. Wat voor de een ondraaglijke pijnen zijn, is voor de ander maar een speldenprik. Dit bijzonder boeiende boek legt uit waar ons pijngevoel vandaan komt en waardoor het beïnvloed wordt. Zo leert de lezer pijn in zijn breedst mogelijke kader situeren. We maken kennis met acute en chronische pijn, met reuma, gewrichtspijn, fibromyalgie, rugpijn, whiplash, hoofdpijn, fantoompijn, maligne pijn, menstruatiepijn en ga zo maar door. De bedoeling is om uiteindelijk tot een vorm van pijnbeheersing te komen en de pijndrempels te leren verleggen door middel van zelfanalyse, oefenschema's, psychotherapeutische of farmacologische middelen. Met pijn kun je immers anders leren omgaan.
Voor meer inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Martens, G., De rugrol
Paperback | Uitgeverij Ankh-Hermes
ISBN10: 9020251627 ; ISBN13: 9789020251623

U+B

Door een eenvoudige oefening naar een hogere kwaliteit van leven. Zelfmassage van de rug biedt onschatbare voordelen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. In plaats van tientallen uiteenlopende oefeningen aan te bieden, gaat dit boek uit van slechts één oefening: de standaarduitvoering van de rugrol verschillende variaties daarop (uit BOL).
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

RSI - voorkomen en genezen

R+B

De drie voornaamste oorzaken van de 'automatiseringsziekte' RSI *statische houdingen, overmatig gebruik van spieren en stress *ontspanningsmogelijkheden om stress onder controle te houden *spierstrekoefeningen voor achter uw bureau *de juiste houding teneinde problemen te voorkomen. ... in te stellen op een beperkt aantal bewegingen dat steeds weer wordt herhaald... ...
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:
 
Naar het begin van de pagina 

 

Peale, Norman Vincent, De kracht van positief denken, en andere boeken

Z+B

Dr. Norman Vincent Peale is de schrijver van verscheidene bestsellers, waaronder 'De kracht van positief denken', het eerste boek da het begrip positief denken introduceerde en waarvan meer dan 15 miljoen exemplaren in vijfenveertig talen zijn verkocht.
Een inspirerende gids om de dagelijkse problemen te overwinnen...
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Sickesz, M., Mijn rug: goed reiken, bukken en tillen
Uitg. Anhk-Hermes bv | Deventer | 1984
ISBN10: 9020250582 ; ISBN13: 9789020250589

R+B

Veel mensen weten niet hoe ze met hun lichaam om moeten gaan. Op den duur krijgen ze de rekening gepresenteerd in de vorm van pijnen en kwalen. Rugklachten zijn daarvan wel de meest voorkomende. Mevrouw Sickesz maakt in dit rijk geïllustreerde boekje duidelijk hoe een wervelkolom in elkaar zit en wat de mogelijkheden en de beperkingen zijn van het gebruik van de rug. Ze beschrijft wat er mis kan gaan met de wervels en het heiligbeen en wat daarvan de gevolgen zijn. Houding, heffen en tillen...
Voor meer informatie, bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Staarink, Kunst van het zitten | Gottmer / H.J.W. Becht
en andere boeken

U+B

De moderne mens zit ongelooflijk veel en vaak ook ongelooflijk slecht. Harrie Staarink heeft De kunst van het zitten geschreven om mensen bewust te maken van hun zitgewoonten en deze positief te beïnvloeden. Hij behandelt allerlei vragen die met zitten en stoelen te maken hebben, zoals: Wat gebeurt er met j e lijf als je zit? Wanneer zit je goed en wanneer niet, en hoe komt dat? Wat doe je als j e rugklachten hebt? Hoe zit je het beste voor een beeldscherm? En als je een stoel of bank wilt kopen, waar moet je dan op letten? Harrie Staarink is zijn hele werkzame leven bezig met 'het zitten'. Afgestudeerd als industrieel ontwerper en gepromoveerd op de functionaliteit van rolstoelkussens, is hij nu werkzaam als freelance onderzoeker, ontwerper en docent. Eerder publiceerde hij Het Zitboek, een studieboek over zitproblematiek in rolstoelen voor professionals in de zorg.Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Theodosakis, J. & Adderly, B., Weg met de stille pijn
Paperback | 188 Pagina's | Uitgeverij Het Spectrum | 2003
ISBN10: 9027463328 ; ISBN13: 9789027463326

P+B

De revolutionaire kuur die uw artrose tot staan brengt en uw conditie verbetert.
Het onderwerp van dit boek is een veel voorkomende zogenaamde degeneratieve ziekte van de gewrichten die voornamelijk voorkomt op oudere leeftijd en ontstaat door slijtage van het kraakbeen dat noodzakelijk is voor de soepele beweging van de gewrichten. Volgens de flaptekst komt de ziekte in Nederland bij ongeveer 700.000 mensen voor; afhankelijk van hoe ernstig men de kraakbeen-slijtage wil hebben om de diagnose "arthrose" te kunnen stellen, is dit een realistische taxatie. (Fragment uit Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh, via BOL)
Voor inhoud, meer informatie of bestelling:

Naar het begin van de pagina 

 

Westhovens R., Esselens G., Tirez B., Demeester V. & Foulon, E, Chronische gewrichtsaandoeningen
Uitgeverij Kluwer | 2002
ISBN 9059280202

B

9789059280205

De doelgroep is in de eerste plaats (thuis)-verpleegkundigen maar ook andere hulpverleners die betrokken zijn in zorg voor  patiënten met een reumatische aandoeningen en uiteraard patiënten zelf (teksten soms vrij theoretisch of abstract)
Naar inhoud worden in het boek zowel medische als verpleegkundige, kinesitherapeutische, ergotherapeutische en sociale aspecten van chronische  gewrichtsaandoeningen (osteo-artrose, reumatoïde artritis, spondylarthropathieën) behandeld op basis van recente literatuurgegevens.
Voor inhoud, meer informatie of bestelling: zie Kluwer
Naar het begin van de pagina 

 

Naar het begin van de pagina [Top]

Naar overzicht Reumatische aandoeningen [ Boeken Overzicht ]

En enkele boeken die anderen kozen...

 

 

[Home] [Reumalinks] [Boeken] [Agenda] [Aanmelden] [Job-aanbiedingen] [Zoeken]

Voor meer informatie, opmerkingen of suggesties:

URL: http://www.rib.be

E-mail naar RIB

Links en Agenda van

Copyright © en Webrealisatie: RiB vzw

VVB vzw, VRL vzw en CIB-liga vzw

Sint-Servaasstraat 2, 3212 Pellenberg, België

Datum wijziging: woensdag 21 oktober 2015 

Alle rechten voorbehouden
[ Privacy ]  [ Disclaimer ] [ Colofon ] [ Adverteren ]

 

ReumaLinks en ReumaKalender zijn producten van RiB vzw

minister